† ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ † Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, Σήμερα τιμοῦνται οἱ Ἅγιοι: 318 Πατέρες τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου , Ἀκυλίνα ἡ Μάρτυς , Φηλίκουλα ἡ Μάρτυς , Τριφύλλιος Ἐπίσκοπος Λήδρας , Ἀντίπατρος Ἐπίσκοπος Βόστρων , Ἰάκωβος ὁ ἐξ ἀπάτης τὸν ἀντίχριστον προσκυνήσας , Ἄννα καὶ ὁ υἱὸς αὐτῆς Ἰωάννης , Διόδωρος ὁ Μάρτυρας ὁ ἐξ Ἐμέσης , Μύριοι Μάρτυρες , Εὐλόγιος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλεξανδρείας , Ἀνδρόνικος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἀλέξανδρος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἄνθιμος ὁ Ἰβηρίτης , Ἁγίου Νικολάου τοῦ Ἱερομάρτυρος ,Ταίς των Αγίων σου πρεσβείες, Χριστέ ο Θεός, Ελέησον και σώσων ημάς. Αμήν. Το Ιερό Ευχέλαιο στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως - stilosorthodoxias.gr
Home » , » Το Ιερό Ευχέλαιο στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Το Ιερό Ευχέλαιο στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Written By news on Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 | 12:26 μ.μ.

Τελέσθηκε σε όλους του Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Η προσέλευση των πιστών στους Ναούς ήταν και φέτος μεγάλη, ενδεικτικό της πίστεως του λαού μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας και της προετοιμασίας για τις επερχόμενες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος έως την Ανάσταση του Κυρίου μας.


Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε το Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεω, ενώ μετά τέλος ο Μητροπολίτης μας και οι ιερείς έχρισαν με το ευλογημένο λάδι της κανδήλας όλους όσους συμμετείχαν στο Ευχέλαιο.
 Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως
Με την συμμετοχή πολλών πιστών τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Άνθιμο το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου 2014 το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Θαλλελαίου, που λειτουργεί στο ισόγειο του Νοσοκομείου. Στο τέλος του Ευχελαίου ο Μητροπολίτης και οι ιερείς έχρισαν με το ευλογημένο λάδι της κανδήλας όλους όσους συμμετείχαν στο Ευχέλαιο. Ήταν μία ακόμη πνευματική ευκαιρία και ευλογία ενδυνάμωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς επίσης των ασθενών που έχουν τη δυνατότητα και των συνοδών τους.  


Πηγή : agioritikovima.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας.


Δωρεά για βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

βοήθεια για τον covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Μένουμε Σπίτι για τον Κοροναϊό covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.
 

Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr
google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0