Home » , » Απειλούν να κάψουν τις χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη

Απειλούν να κάψουν τις χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη

Written By news on Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 | 10:58 μ.μ.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις χριστιανικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να λάβει η τουρκική αστυνομία μετά από το επεισόδιο στην εκκλησία των Ασσυρίων που έγινε πριν από λίγες μέρες με την επίθεση ένοπλης ομάδας την ώρα της λειτουργίας. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Ιουνίου υπό την θρησκευτική επίδραση του Ραμαζανίου μια ομάδα οχτώ φανατικών μουσουλμάνων στο προάστιο του Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης και την ώρα που γίνονταν σε ένα χριστιανικό ναό λειτουργία, εισέβαλαν μέσα στον ναό με άγριες διαθέσεις κραδαίνοντας κοφτερά μαχαίρια και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό διακόπτοντας την τελετή. Μάλιστα απείλησαν ότι θα σφάξουν εν ψυχρώ τον τελούντα την τελετή. Τελικά και ενώ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, η ομάδα των φανατικών μουσουλμάνων αφού τρομοκράτησε την περιοχή αποχώρησε ανενόχλητη από τον ναό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, (10/7), ο νομάρχης της ευρύτερης περιοχής της Κωνσταντινούπολης, Hüseyin Avni Mutlu, αποφάσισε σε όλες τις χριστιανικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολη να τοποθετηθεί μόνιμη αστυνομική φρουρά, ειδικά τις Κυριακές όποτε τελείται η θεια λειτουργία και πολλοί πιστοί προσέρχονται στους ναούς για να προσευχηθούν. Η φρουρά θα ελέγχει την περιοχή γύρω από τις εκκλησίες και θα παρακολουθεί κάθε ύποπτη κίνηση για τυχόν απόπειρα διενέργειας ένοπλης επίθεσης . Για το ίδιο θέμα, καθώς έχει δημιουργηθεί μετά την επίθεση κατά της εκκλησίας του Yeşilköy κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στις μη μουσουλμανικές μειονότητες, ο διευθυντής της Ασφαλείας της περιοχής του Bakırköy κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους εκπρόσωπους της ελληνικής, αρμενικής, ασσυριακής και εβραϊκής κοινότητας της περιοχής, για να εξετάσει την συνεργασία τους στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια των ναών και των πιστών που προσέρχονται κυρίως τις ημέρες της λειτουργίας.

Το κλίμα επιδεινώνει και η περίοδος που διανύομαι, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, που προκαλεί την έξαρση του ισλαμικού φανατισμού και αυξάνει τις πιθανότητες για επιθέσεις; κατά χριστιανικών στόχων. Την κατάσταση επίσης επιδεινώνει και η εμφάνιση των φανατικών Τζιχαντιστών σε όλη την Τουρκία με την σιωπηλή στήριξη του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν. Αυτοί οι Τζιχαντιστές είναι ορκισμένοι να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά χριστιανικών στόχων. Χαρακτηριστικό είναι πως ο θρησκευτικός αρχηγός της χριστιανικής κοινότητας των Ασσυρίων, Μητροπολίτης Yusuf Çetin, ζήτησε επίσημα από την τουρκική αστυνομία μόνιμη προσωπική φρουρά γιατί όπως ανέφερε έχει δεχτεί απειλές από φανατικούς μουσουλμάνους ότι θα τον σφάξουν εν ψυχρώ.


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα πολύ «ωραία» στην γειτονική Τουρκία, εμείς ετοιμαζόμαστε να αναγείρουμε μεγαλοπρεπές μουσουλμανικό τέμενος στην ελληνική πρωτεύουσα και μάλιστα σε δημόσιο οικόπεδο του ελληνικού ναυτικού. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους είναι οπαδοί αν όχι και μελη των Τζιχαντιστών, βρίσκονται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου και ετοιμάζονται μέσω της τουρκικής μαφίας να εισέλθουν σαν «πρόσφυγες» στο ελληνικό έδαφος. Στο τέλος όπως φαίνεται δεν θα ζητάμε προστασία των χριστιανών μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και στην Αθήνα θα χρειαστεί να γίνει το ίδιο! Να’ ναι καλά οι ισλαμολάγνοι δήμαρχοι της χώρας μας!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Πηγή : diakonima.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr