Σ’ αυτούς που αγάπησαν πολύ - stilosorthodoxias.gr
Home » , , » Σ’ αυτούς που αγάπησαν πολύ

Σ’ αυτούς που αγάπησαν πολύ

Written By news on Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:07 μ.μ.

Ουαί σ’ αυτούς που δεν ηγάπησαν πολύ, γιατί δεν θα τους αφεθούν οι αμαρτίες. Ουαί σ' αυτούς που δεν ηγαπήθησαν υφ' ουδενός πολύ, γιατί δεν αφέθηκαν ποτέ να είναι όμορφοι...

Αλίμονο, λοιπόν, σ’ όλους που απέτυχαν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, που δεν πέτυχαν να ανοίξουν την καρδιά τους, να αφήσουν τη λογική, να παλέψουν για τα μεγάλα και τα ωραία, να θυσιαστούν για τον άλλο και να θυσιάσουν τον εαυτό τους.

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν έκαναν όμορφο τον εαυτό τους, δεν τον στόλισαν με χάρες και ομορφιές, με αρετές και χαρίσματα, σ’ αυτούς που δεν τόλμησαν να εκτεθούν και να ταπεινωθούν, για χάρη της ομορφιάς του έρωτα και της αγάπης.

«Σ’ αγαπώ, γιατί είσαι ωραία, σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ… και αγαπώ τον κόσμο όλο, γιατί ζεις και εσύ μαζί…» τραγουδούσαν οι Μικρασιάτες και τραγουδούμε και εμείς οι περιλυπόμενοι αναζητητές της χαράς.

Η τέλεια αγάπη έξω βάλλει τον φόβο, έξω βάλλει το άγχος της ζωής, και τη μιζέρια του χρήματος. Αγκαλιάζει τον κόσμο όλο, ξεπερνά τις μικρότητες των εχθρών, που δεν βρίσκονται πέραν των συνόρων, όπως θέλουν κάποιοι να επαναπαύονται, αλλά δίπλα και κοντά μας.

Μέσα από τον έρωτα, που οδηγεί στην αγάπη, μέσα από την ταπείνωση, που οδηγεί στην ανύψωση, μέσα από την «εγκατάλειψη» στην αληθινή αγάπη, μέσα από την άσκηση και την υπομονή, ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος, γίνεται θεάνθρωπος, γίνεται άγιος.

Χαρά μου, έλεγε και ξανάλεγε ο Ρώσος, άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, και η αληθινή αυτή χαρά που με μυστικό τρόπο εκπέμπεται απ’ όλους τους «χαριτωμένους» ανθρώπους, μεταφέρει τον παράδεισο στη γη και ανεβάζει το άνθρωπο στον ουρανό.

"Αγάπα τον πλησίον σου και κάνε ό,τι θέλεις", διακηρύττει ο Ιερός Αυγουστίνος, και από αγάπη προς τον "Πατερούλη" (αββά ο Πατήρ)…κάνουμε ό,τι θέλουμε, για να βρούμε την ομορφιά, για να βρούμε την Αλήθεια, η οποία θα μας ελευθερώσει…

Οι τολμηροί πατέρες της Εκκλησίας μας, έγραψαν ερωτικά, έγραψαν ποιήματα και κείμενα που περιγράφουν αυτό το «μανικό», αυτό το μανιακό έρωτα του ανθρώπου προς το Θεό, αλλά και αντιστρόφως τον έρωτα του Θεού προς τον άνθρωπο, που γίνεται αγάπη, που γίνεται τελειότητα θυσίας και θανάτου, που οδηγεί στην Ανάσταση.

Ουαί και ξανά ουαί, σ’ αυτούς δεν αγαπήθηκαν, γιατί η αγάπη δεν έχει σχέση, ούτε με τους «βαλεντίνους», ούτε με τις διαστροφές, ούτε και με τις προκλήσεις των κάθε λογής πουριτανών Δον Ζουάν, που στην αποτυχία τους να αγαπήσουν, μετέτρεψαν το κορμί σε ναρκωτικό λήθης και την επαφή της σάρκας, σε μιζέρια της μοναξιάς.

Ουαί και ξανά ουαί, σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν πολύ, γιατί δεν θα τους αφεθούν οι αμαρτίες, γιατί ο δρόμος της αγιότητας, ο δρόμος του παραδείσου, είναι ο δρόμος της ταπείνωσης και της θυσίας, ο δρόμο της αγάπη.


Ουαί και ξανά ουαί, σ’ αυτούς που δεν είναι όμορφοι, γιατί η ομορφιά δεν έχει σχέση με την όψη, αλλά ούτε και με τις μπογιές. Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια που γελούν, στο πρόσωπο που λάμπει, στο λόγο που ειρηνεύει, στην ψυχή που πετά, στο είναι που αντανακλά το άκτιστο φως, στον άνθρωπο που βρίσκεται στον παράδεισο της γης και του ουρανού.

Παναγιώτη Καπαρή


Πηγή : isagiastriados.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας.


Δωρεά για βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

βοήθεια για τον covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Μένουμε Σπίτι για τον Κοροναϊό covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Ecclesia

Ακολουθήστε μας στο Google + ...

Comments

Recent Post

Ακολουθήστε μας στο Google + ...

Comments

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2021, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr