Home » , , » “Η συμμετοχή μας στη Θεία Κοινωνία” (video)

“Η συμμετοχή μας στη Θεία Κοινωνία” (video)

Written By news on Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:00 μ.μ.

Κάποτε ήμουν καθηγητής σε ένα σχολείο και έβαλα στα παιδιά ένα τεστ, το τεστ λοιπόν ήταν το εξής τους ρώτησα.

Ερώτημα : τι είναι προτιμότερο  να πιστεύει κανείς στον Χριστό και ας μην πολυπηγαίνει στην Εκκλησία , ή να πηγαίνει στην Εκκλησία και να έχεις αμφιβολίες για τον Χριστό , δεν ξέρω βέβαια εσείς τι θα απαντούσατε αν σας ρωτήσω τώρα , αλλά συνήθως η πιο εύκολη απάντηση είναι να πιστεύει κανείς στον Θεό και ας μην πολυπηγαίνει στην Εκκλησία .Το συζητήσαμε βέβαια μετά από τις απαντήσεις που περίπου αυτές ήτανε , βέβαια μερικοί είπανε και γράψανε ότι είναι προτιμότερο κανείς να πηγαίνει στην Εκκλησία γιατί ε σιγά σιγά λέει θα πιστέψεις στον Χριστό , και κάποιοι βεβαία είπαν ότι δεν είναι δυνατόν το ένα το αποκλείει… το ένα να εξυπακούει το άλλο , σε αυτούς βέβαια που είπαν ότι είναι καλύτερα να πιστεύεις στον Χριστό τους ρώτησα και τι θα πει να πιστεύεις , να παραδέχεσαι ότι υπάρχει ο Θεός.

Ο  Θεός δεν έχει ανάγκη ούτε από εμένα ούτε από εσάς σας το είπα και προηγουμένως , ΠΙΣΤΕΥΩ τι σημαίνει ; ΠΙΣΤΕΥΩ σημαίνει εμπιστεύομαι το πρόσωπο και τον λόγο του , και τι μου λέει ο Χριστός , μου λέει ότι θα πρέπει εν Εκκλησίες να Ευλογώ  τον Θεό , μου λέει ότι θα πρέπει να είμαστε συναγμένοι όλοι μαζί , γιατί ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό ήρθε , να ενώσει τα πριν διεστώτα , να μας κάνει όλους την δική του οικογένεια.

Και ο άνθρωπος ο οποίος ζει μέσα στην Εκκλησία , που τρέφεται από την Ζωή του Χριστού γίνεται και αυτός αληθινά άνθρωπος του Θεού.

Κάποτε ένας Άθεος θέλησε να πολεμήσει τον Χριστό και είπε την πιο μεγάλη αλήθεια , είπε δεν βαριέστε ο άνθρωπος είναι ότι τρώει , είχε δίκιο. Όποιος λοιπόν τρώει μονάχα ψωμάκι , χορταράκι , κρεατάκι ,  τότε είναι ένα ωραίο ζωάκι. Όποιος τρώει και πίνει το Σώμα και πίνει το Αίμα του Χριστού γίνεται Θεός και εκείνος. Και ακριβώς αυτήν την δυνατότητα μας έδωσε ο Χριστός να γίνουμε Θεοί , μετέχοντας στην δική του την Ζωή.

Γι’ αυτό όλοι οι ¨Αγιοι της Εκκλησίας μας είναι καρποί της Θείας Λειτουργίας. Είπε προηγουμένως ο κύριος Νικολαΐδης ότι είχα  όντως γνωρίσει για πάρα πολλά χρόνια τον Πατέρα Ιάκωβο και μου είπε να σας πω ότι στην περιοχή που για πάρα πολλά χρόνια έζησα 27 ολόκληρα χρόνια ήταν μια ζωή μέσα σε δυο Ζωντανούς Αγίους , τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και τον Όσιο Δαυίδ , και δίπλα εκεί στον Όσιο Δαυίδ τον Πατέρα Ιάκωβο.

Αυτοί οι τρείς Άγιοι έζησαν σε διαφορετικές περιόδους , όμως αν κανείς προσέξει στην ζωή τους θα δει ότι έχουν τα ίδια και κοινά γνωρίσματα , μάλιστα ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος που ήταν πολύ νέος στην ηλικία είναι ο Άγιος εκείνος ο οποίος θα λέγαμε ότι διαψεύδει  όλα τα επιχειρήματα που καμιά φορά έχουμε. Ήταν νέος στην ηλικία , έζησε μακριά από την πατρίδα του την οικογένεια του , μακριά από τους γονείς του , σκλάβος πιεζόμενος και διωκόμενος για να αρνηθεί την πίστη του , κι’ όμως μπόρεσε κάτω από αυτές της συνθήκες της ζωής ζώντας μέσα σε ένα στάβλο να Αγιαστεί.

Ο Θεός το σκήνωμα του το διατήρησε ακέραιο , και 3 χρόνια μετά την κοιμησή του έβλεπαν Χριστιανοί και Τούρκοι ένα φώς πάνω στο νεκροταφείο των Χριστιανών , και όταν πήγανε κοντά διαπίστωσαν ότι το φως έπεφτε στο τάφο του σκλάβου έτσι τον έλεγαν. Γιατί άραγε ο Θεός διετήρησε το σώμα του αυτού του σκλάβου ακέραιο ;  για να πει σε όλους μας ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν ζήσουμε μπορούμε να Αγιαστούμε , για να πει σε όλους μας ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες που να μας εμποδίζουνε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ζωής και αν ζούμε να αποκτήσουμε τον Θεό.

Ο Άγιος Ιωάννης κάθε Σάββατο πήγαινε κρυφά στην Εκκλησία των Χριστιανών και κοινωνούσε και λίγο πριν πεθάνει ο πνευματικός του πατήρ Ζωσιμάς του μετέφερε την Θεία κοινωνία μέσα σε ένα μήλο. Έτσι πλέον αυτό το παιδί που έζησε αυτές τις άθλιες συνθήκες επειδή ουσιαστικά κοινωνούσε την Ζωή του Θεού , γι’ αυτό τελικά πληρώθηκε από αυτήν την Ζωή και την φανέρωσε και την φανερώνει  εν τη θνητή σαρκί αυτού , γιατί αυτό συμβαίνει σήμερα με τον Άγιο Ιωάννη , το Ιερό του σκήνωμα που διατηρείτε ακέραιο και ευωδιάζει φανερώνει την ζωή που έχει νικήσει τον θάνατο , και φανερώνει ότι κάθε άνθρωπος μπορεί πραγματικά να γίνει μέτοχος του Θεού.

Απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.. Παύλου.

Ακούστε εδώ όλη την ομιλία του Σεβασμιότατου κ.κ. Παύλου



Πηγή : stilosorthodoxias.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr