Home » , » ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ την εκπομπή του π. Ανδρέα Κονάνου από το ραδιόφωνο της «Πειραϊκής Εκκλησίας», με εντολή του Μητροπολίτη Σεραφείμ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ την εκπομπή του π. Ανδρέα Κονάνου από το ραδιόφωνο της «Πειραϊκής Εκκλησίας», με εντολή του Μητροπολίτη Σεραφείμ!!!

Written By news on Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 | 2:27 μ.μ.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ; ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ;

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Είναι άκρως λυπηρό το γεγονός πως η αξιόλογη εκπομπή του π. Ανδρέα «Αθέατα Περάσματα» - που ήταν από τις πιο δημοφιλείς, αν όχι η δημοφιλέστερη - στην «Πειραϊκή Εκκλησία», σταματά κατόπιν εντολής του ίδιου του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ!!!


Εμείς, παρότι υποψιαζόμαστε πού αποσκοπεί αυτή η «ανανέωση προγράμματος», προς το παρόν δεν θα αποκαλύψουμε τίποτα περισσότερο. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι υπεύθυνοι του σταθμού με αυτή την ακατανόητη στάση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του π. Ανδρέα, όπως την δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook:

Έπειδή στο προφίλ αυτό μπαίνουν κάθε μέρα χιλιάδες φίλοι και γνωστοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι ακούνε την εκπομπή μας στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, για να αποφύγω προσωπικές συζητήσεις και απαντήσεις στον καθένα χωριστμά, θεωρώ χρέος μου να τους ενημερώσω για τα εξής:

Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η κοπέλλα που σηκώνει τα τηλέφωνα του ραδιοφώνου τής Πειραϊκής Εκκλησίας (με τιμά που δεν το ανέθεσαν σε κάποια καθαρίστρια, μετά από τα 7 χρόνια συνεργασίας!) και μου ανακοίνωσε την απόφαση του διευθυντή του σταθμού, του κ. Λυκούργου Μαρκούδη, στο εξής να σταματήσει η εκπομπή ¨Αθέατα Περάσματα¨. Η τηλεφωνήτρια, μου τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει και την έγκριση του Σεβασμιωτάτου. 

Η μοναδική λιτή εξήγηση που μου δόθηκε για την διακοπή: ¨Λόγω ανανέωσης του προγράμματος. Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία. Χαίρετε.¨

Και η απάντησή μου, αυτολεξί: ¨Εντάξει. Χαίρετε¨. Ούτε λέξη παραπάνω. Τι φταίει άλλωστε η κοπέλλα; Εντολή εκτελούσε.

Την απόφαση αυτή είχε πάρει ο κ. Μαρκούδης και παλαιότερα (2008), ένα μόλις χρόνο αφού είχε αρχίσει η εκπομπή μας (2007), και μου έδωσε πάλι την ίδια εξήγηση : ¨Φέτος, δεν θα παίζεται η εκπομπή σας, πάτερ, λόγω ανανέωσης του προγράμματος¨.

Ρώτησα τότε, ¨Έχω αρχίσει μόλις ένα χρόνο την εκπομπή, και φεύγω κι όλας;.. Μα τι συνέβη; έκανα κάτι λάθος;..¨

Μετά από συζήτηση μαζί μου, απεκάλυψε τον πραγματικό πρόβλημα που είχε: ¨Πάτερ, παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο στο σταθμό και σε ζητούν, και σε θαυμάζουν, και μιλούν για σένα, αντί να μιλάνε για το Θεό. Γίνεται προσωποκεντρική η εκπομπή σου, κι αντί να οδηγεί στο Χριστό οδηγεί σε σένα¨.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι άνθρωποι με αγαπούν πολύ! Άρα, πρέπει να το σταματήσουμε αυτό.

Το 2008, τελικά, δεν ίσχυσε η απόφαση του κ. Μαρκούδη, διότι δεν του επετράπη να τη θέσει σε εφαρμογή.
Τώρα, όμως, θα ισχύσει.

Δεν θα πω περισσότερα (λεπτομέρειες, παρασκήνια κλπ ιστορίες), αν και έχω αρκετά, με ονόματα και στοιχεία. Είναι αυτό που λέει ο κόσμος, ¨Καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου, διότι αν το ανοίξω, θα πω πολλά¨

Ευχαριστώ το Θεό για όλα.

Οι εκπομπές που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο, θα είναι προσβάσιμες για όποιον θέλει. Κι αν κάνω κάποια καινούργια ομιλία, θα την αναρτώ στο διαδίκτυο.
Μα κι εκεί να μην υπήρχαν, δεν θα πάθαινε κανείς τίποτε, ούτε θα έχανε κάτι. Μου είπε ένας αγιορείτης πρόπερσι για να με προσγειώσει, σε περίπτωση που δεν συνεχίσω κάποτε τις εκπομπές στο μέλλον, μια παροιμία λίγο σόκιν: Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι κι αν δεν ακούν τις εκπομπές σου!
(Και η μετάφραση για τους πιο σεμνούς: σιγά το πράμα! )
Είχε τόσο δίκιο ο άνθρωπος!!

Αυτό που θλίβει δεν είναι η παύση τής εκπομπής.
Μα ο τρόπος που γίνεται αυτή η παύση.
Και το ήθος που βγάζει μια τέτοια κίνηση, από ανθρώπους που νοιάζονται για την ωφέλεια και στήριξη των απλών πιστών!
Κανένας διάλογος, καμία συζήτηση, καμία συνεργασία ή δημοκρατία.
Απόφαση, διαταγή, εκτέλεση, τέλος.

Χριστέ μου, αυτά ήταν το όνειρό σου όταν έχυνες το Αίμα Σου, άραγε;!..
Δόξα τω Θεώ για όλα.

Δεν θα μπω τώρα σε κουβέντες και σχόλια με τους φίλους, διότι δεν βγάζουν πουθενά. Ούτε θα ανοίξω διάλογο.
Ήθελα απλά να γνωρίζεις τις εξελίξεις, που σ' ένα βαθμό, σε αφορούν.

Και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Και ο θάνατος τυλίγει τα πάντα σ' αυτό τον κόσμο και μας περιμένει όλους.
Ο μόνος εχθρός.
Το μόνο κύριο πρόβλημα.
Όλα τ' άλλα, είναι τρίχες!..

Ο λόγος του Θεού υπάρχει, ο Χριστός, το Ευαγγέλιο και η Εκκλησία υπάρχουν, κηρύγματα γίνονται παντού, πατέρες υπάρχουν, βιβλία πατερικά κλπ, άπειρα.


Όλα καλά!


Πηγή : hellas-orthodoxy
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2023, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr