Home » , » Επιστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς

Επιστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς

Written By news on Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 | 10:12 μ.μ.

Στην κρισιμότερη καμπή της διαπραγματευτικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών και των διεθνών δανειστών η Εκκλησία της Ελλάδος προχώρησε σε έκκληση προς τους θεσμικούς επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων καλώντας τους να επιδείξουν για ακόμη μία φορά αυτο­συγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί α­μοιβαί­ως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.

Η έκκληση της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται προς τον Ντόναλντ Τουσκ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους Προέδρους και Πρωθυπουργούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πρόεδρο του Eurogroup και τον Πιέρ Μοσκοβισί, τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για οικονομικά θέματα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζεται στην επιστολή, είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει τα­λαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία.


«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.


Πηγή : amen.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr