Home » , , » Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο (video)

Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο (video)

Written By news on Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 | 3:03 μ.μ.

Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015».

Σήμερα το πρωί 29η Ιουνίου, στην Ιερά Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρούσσε κ. Ναούμ, εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον ευμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, απηύθηνε με απαράμιλλη χάρη και θεολογική πληρότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Πολιούχο και Προστάτη της Κορίνθου, πνευματικό πατέρα όλων των Ελλήνων, Ουρανοβάμονα Παύλο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Απ. Παύλος υπήρξε διαφορετικός άνθρωπος, ασυμβίβαστος με όλων των ειδών τα κατεστημένα, ειρηνικός επαναστάτης, αλλά πάνω απ’ όλα χαρούμενος άνθρωπος. Και σήμερα που οι τραγικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας φαντάζουν ανυπέρβλητες, καθίσταται η διδασκαλία του αυτή περί χαράς άκρως απαραίτητη και επίκαιρη. 

Και εάν κάποιος απορεί πως μπορούμε με τέτοιες δυσχερείς καταστάσεις να χαιρόμαστε, ο Απόστολος δίδαξε ότι με τα Όπλα Δικαιοσύνης κατά του διαβόλου και των υποτακτικών του ασφαλώς και μπορούμε να χαιρόμεθα διότι θα καταστούμε απελευθερωμένοι από την ασημαντότητα των υλικών αγαθών και θα αφοσιωθούμε στα επουσιώδη πνευματικά, καθώς η αξία του ανθρώπου δεν μετριέται με αυτά που έχει στην τσέπη του αλλά με αυτά που έχει στην καρδιά του και ο Απ. Παύλος ως πρώτος διδάξας είχε μόνο τον Χριστό στην καρδιά του. Κατέληξε με την προσδοκία να ανάψει μέσα μας ο Απ. Παύλος τον πόθο για τον Χριστό και με την ευχή από την τεράστια αγάπη της διδασκαλίας του Αποστόλου να μας χαρίσει ο Θεός έστω και μια ηλιαχτίδα.


Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού επεσήμανε την ευτυχία του γιατί τα «9α Κορίνθου Παύλεια» γέμισαν τις καρδιές όλων μας από συναισθήματα άγια, μοναδικά και ανεπανάληπτα, ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς, τους Ιερείς μας, τις Μοναστικές αδελφότητες, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Ιεροψάλτες, τους παρισταμένους πιστούς καθώς και κάθε φορέα της Περιφέρειάς μας αλλά και κάθε εθελοντή, που συμμετείχε στην πανήγυρι αυτή, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι οι Κορίνθιοι μαζί να διατρανώσουμε ότι κάτι έχει μείνει μέσα μας από την διδασκαλία του Απ. Παύλου. 



Πηγή : amen.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2023, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr