Home » , » Η ψυχή του ανθρώπου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ψυχή του ανθρώπου!!!!!!!!!!!!!!!!!

Written By news on Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 | 8:51 μ.μ.

Όταν αναφερόμαστε στην ψυχή ενός ανθρώπου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να την προσεγγίσουμε.

Ο ένας τρόπος είναι η επιστημονική προσέγγιση. Η ψυχιατρική. Αυτή κάνει την προσέγγιση της ασχολούμενη { ας μου επιτραπεί η έκφραση} με την φυσιολογία της ψυχής.

Τι ψυχική αντίδραση π.χ υπάρχει αν πατηθεί αυτό το κουμπί {συναίσθημα}. Και τι αντίδραση υπάρχει αν πατηθεί ένα άλλο. Μελετούν τις αντιδράσεις ,εντοπίζουν την πηγή του σφάλματος και προσπαθούν με φαρμακευτικές αγωγές και συζητήσεις να περιορίσουν κάποιες άσχημες αντιδράσεις του ασθενούς. Δεν μπορούν να θεραπεύουν μια ψυχή πλήρως. Πάντα θα υπάρχουν κατάλοιπα τα οποία θα ελέγχονται με φαρμακευτική αγωγή.

Η επιστήμη της ψυχιατρικής όμως και η κάθε επιστήμη ,μας ενημερώνει για αυτά που γνωρίζει έως σήμερα. Αυτά που έχουν αποδειχτεί με πειράματα, έως σήμερα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιστήμονες πριν από αρκετά χρόνια πίστευαν ότι η γη είναι ένα επίπεδο ταψί και αν πας στην άκρη θα πέσεις στο κενό.

Όπως μας φαίνεται αστείο τώρα, αυτό που πίστευαν τότε, έτσι και σε 300 η 400 χρόνια οι επιστήμονες εκείνης της εποχής θα γελάνε με αυτά που οι σημερινοί επιστήμονες πιστεύουν για σωστά σήμερα. Αυτό φαντάζομαι ότι το αποδέχεται και ο πλέον κακόπιστος αναγνώστης. Εκτός αν δεν πιστεύει στην εξέλιξη και στην έρευνα.

Οπότε η ψυχιατρική προσέγγιση της ψυχής φτάνει έως ένα σημείο και μετά σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί ασχολείται με την φυσιολογία της ψυχής.

Η άλλη τώρα προσέγγιση που μπορεί να γίνει στην ψυχή ενός ανθρώπου, είναι η θρησκευτική.

Οι ιερείς που κάνουν αυτήν την προσέγγιση, δεν ασχολούνται με την φυσιολογία της ψυχής. Ασχολούνται με την ουσία της ψυχής, το D.N.A της, την πηγή από την οποία εκπορεύεται, της οποίας η ψυχή είναι αναπόσπαστον μέρος. Πιάνουν στα χέρια τους την ψυχή του ανθρώπου, γνωρίζοντας ότι κρατούν ένα μικρό κομμάτι του ίδιου του Θεού.

Την ανάσα του Θεού.!!!!!!!!

Για αυτό και ένας ευλογημένος και καλός ιερέας μπορεί να θεραπεύει μια ψυχή άμεσα!!!!

Γιατί εναρμονίζει την άρρωστη ψυχή που κρατά στα χέρια του, ξανά με την ουσία του Θεού, μέσα από την εξομολόγηση του πιστού και τις προσευχές του. Την ισορροπεί ξανά. Την θεραπεύει. Όποιος έχει κάνει ειλικρινή εξομολόγηση από τα βάθη της ψυχής του, γνωρίζει ότι φεύγοντας από την εκκλησία νοιώθει ότι πετάει. Κανένας δεν έχει νοιώσει το ίδιο συναίσθημα φεύγοντας από το γραφείο ενός ψυχιάτρου.

Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν παιδιά μου την επιστήμη με την θρησκεία σε θέματα ψυχής. Άλλο το έργο της επιστήμης και άλλο του Θεού. Ο Θεός γνωρίζει τώρα…. Αυτό που οι επιστήμονες ….δεν θα ανακαλύψουν ποτέ. Την ουσία του Θεού.!!!!!!!!!!!!!

Μόνο κοντά στον Θεό λοιπόν, με την βοήθεια ενός σωστού ιερέα , μπορεί η ψυχή μας να θεραπευτεί πλήρως από κάθε κακό, και να λειτουργεί αρμονικά στην ζωή μας.

Σκεφτείτε λίγο. Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα τα κρυμμένα μυστικά της ψυχής μας, εκτός από αυτόν που την έπλασε και έβαλε μέσα της την ανάσα του. Αυτός από τον οποίο γεννήθηκε η ψυχή και εκπορεύτηκε στον κόσμο μας.

Να είστε ευλογημένοι με την αγάπη του Κυρίου.


Πατήρ Ιωάννης


Πηγή : stilosorthodoxias.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2023, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2023. stilosorthodoxias.gr