Home » , , , » Live O Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου

Live O Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου

Written By news on Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 | 2:51 μ.μ.

Αγαπητοί Αναγνώστες του site stilosorthodoxias.gr Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά παρακολουθήστε ζωντανά στις 18:00 από το Βέρμιο τον Πολυαρχιερατικό εσπερινό της κοιμήσεως της Θεοτόκου  προεξάρχει ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

 Κάθε χρόνο στα υψώματα του Βερμίου, εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Συνεχίζεται έτσι η παράδοση και η ιστορία 16 αιώνων που άρχισε να γράφεται με αγώνες και μαρτύρια, γύρω απ' το Ιερό σύμβολο της Εικόνας της κυράς του Πόντου, της Σουμελιώτισσας Παναγίας. Εκείνης που άφησε πίσω της το «σπιτικό» της, στο όρος Μελά του Πόντου.

Χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών και ποντιακών σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν στο χώρο του Προσκυνήματος, για να αποτίσουν φόρο τιμής στο ιερότερο σύμβολο της ποντιακής τους πίστης.

Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» διοργανώνει στην Καστανιά Ημαθίας, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 την 1603η Πανηγυρική Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνικο-θρησκευτικής παράδοσης του ελληνισμού στον Αλησμόνητο Πόντο.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από Αρχιερείς, μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

18:00 Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας στην Ιερά Μονή της «Παναγίας Σουμελά». Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας

21:00 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

07:00 Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος

09:45 Προσέλευση προσκεκλημένων

10:30 Επίσημη  Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη

12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων

Επίσης:

Για μια ακόμα χρονιά θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» σε αριστεύσαντα/σασα μαθητή/τρια, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην μνήμη των παιδιών του Λυκείου Μακροχωρίου που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου 2003.

Όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι ποντιακών σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιές θα «φυλάττουν», θα «φρουρούν» και θα συνοδεύουν τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους ποντιακών σωματείων.


Στις 14 Αυγούστου 2015, μουσικά σχήματα του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην «Παναγία Σουμελά», πλαισιωμένα από καταξιωμένους μουσικούς, θα μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους στον Αλησμόνητο Πόντο.


Πηγή : stilosorthodoxias.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr