† ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ † Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, Σήμερα τιμοῦνται οἱ Ἅγιοι: 318 Πατέρες τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου , Ἀκυλίνα ἡ Μάρτυς , Φηλίκουλα ἡ Μάρτυς , Τριφύλλιος Ἐπίσκοπος Λήδρας , Ἀντίπατρος Ἐπίσκοπος Βόστρων , Ἰάκωβος ὁ ἐξ ἀπάτης τὸν ἀντίχριστον προσκυνήσας , Ἄννα καὶ ὁ υἱὸς αὐτῆς Ἰωάννης , Διόδωρος ὁ Μάρτυρας ὁ ἐξ Ἐμέσης , Μύριοι Μάρτυρες , Εὐλόγιος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλεξανδρείας , Ἀνδρόνικος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἀλέξανδρος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἄνθιμος ὁ Ἰβηρίτης , Ἁγίου Νικολάου τοῦ Ἱερομάρτυρος ,Ταίς των Αγίων σου πρεσβείες, Χριστέ ο Θεός, Ελέησον και σώσων ημάς. Αμήν. Αγάπησε τον ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, γιατί έτσι παίρνεις μισθό από τον ΚΥΡΙΟ - stilosorthodoxias.gr
Home » , , , » Αγάπησε τον ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, γιατί έτσι παίρνεις μισθό από τον ΚΥΡΙΟ

Αγάπησε τον ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, γιατί έτσι παίρνεις μισθό από τον ΚΥΡΙΟ

Written By news on Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 | 12:36 μ.μ.

Αγαπάτε, λέγει (ο Κύριος), «τους εχθρούς σας και θα γίνετε όμοιοι με τον ουράνιο Πατέρα σας (Ματθ. 5, 44-45)». Αγάπησε λοιπόν τον εχθρό, διότι αγαπώντας τον δεν ευεργετείς εκείνον, αλλά τον εαυτό σου. Πώς; 

Κάνοντάς το αυτό γίνεσαι ίσος με τον Θεό. Εκείνος εάν αγαπηθεί από εσένα, δεν κέρδισε τίποτε σπουδαίο, διότι αγαπήθηκε από έναν ομόδουλο, ενώ εσύ, εάν αγαπήσεις τον ομόδουλό σου, θα έχεις μεγάλο κέρδος γιατί θα γίνεις όμοιος με τον Θεό. Βλέπεις ότι δεν χαρίζεσαι σε εκείνον, αλλά στον εαυτό σου; Διότι το έπαθλο δεν το δίνει σε εκείνον, αλλά σε σένα. 

Τί να κάνω όμως, λέγει, εάν είναι κακός; Τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο μισθός και εξαιτίας της κακίας του πρέπει να τον ευγνωμονείς, και αν ακόμη, παρά τις πολλές σου ευεργεσίες, παραμένει κακός. Διότι, εάν δεν ήταν υπερβολικά κακός, δεν θα είχε αυξηθεί τόσο πολύ ο μισθός σου. 

Ώστε η αιτία του να μην τον αγαπάς, με τη δικαιολογία ότι είναι κακός, αυτή ακριβώς είναι η αιτία του να τον αγαπάς. Απομάκρυνε τον ανταγωνιστή και θα απομακρύνεις την αφορμή των στεφάνων (Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Στην προς Εβραίους, ομιλία 19η, εκδ. «Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας (ΕΠΕ)», τομ. 25, σ. 76-77).


Πηγή : theognosia.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας.


Δωρεά για βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

βοήθεια για τον covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Μένουμε Σπίτι για τον Κοροναϊό covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.
 

Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr
google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0