Home » , , , » Αγάπησε τον ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, γιατί έτσι παίρνεις μισθό από τον ΚΥΡΙΟ

Αγάπησε τον ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, γιατί έτσι παίρνεις μισθό από τον ΚΥΡΙΟ

Written By news on Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 | 12:36 μ.μ.

Αγαπάτε, λέγει (ο Κύριος), «τους εχθρούς σας και θα γίνετε όμοιοι με τον ουράνιο Πατέρα σας (Ματθ. 5, 44-45)». Αγάπησε λοιπόν τον εχθρό, διότι αγαπώντας τον δεν ευεργετείς εκείνον, αλλά τον εαυτό σου. Πώς; 

Κάνοντάς το αυτό γίνεσαι ίσος με τον Θεό. Εκείνος εάν αγαπηθεί από εσένα, δεν κέρδισε τίποτε σπουδαίο, διότι αγαπήθηκε από έναν ομόδουλο, ενώ εσύ, εάν αγαπήσεις τον ομόδουλό σου, θα έχεις μεγάλο κέρδος γιατί θα γίνεις όμοιος με τον Θεό. Βλέπεις ότι δεν χαρίζεσαι σε εκείνον, αλλά στον εαυτό σου; Διότι το έπαθλο δεν το δίνει σε εκείνον, αλλά σε σένα. 

Τί να κάνω όμως, λέγει, εάν είναι κακός; Τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο μισθός και εξαιτίας της κακίας του πρέπει να τον ευγνωμονείς, και αν ακόμη, παρά τις πολλές σου ευεργεσίες, παραμένει κακός. Διότι, εάν δεν ήταν υπερβολικά κακός, δεν θα είχε αυξηθεί τόσο πολύ ο μισθός σου. 

Ώστε η αιτία του να μην τον αγαπάς, με τη δικαιολογία ότι είναι κακός, αυτή ακριβώς είναι η αιτία του να τον αγαπάς. Απομάκρυνε τον ανταγωνιστή και θα απομακρύνεις την αφορμή των στεφάνων (Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Στην προς Εβραίους, ομιλία 19η, εκδ. «Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας (ΕΠΕ)», τομ. 25, σ. 76-77).


Πηγή : theognosia.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr