Κακές σκέψεις....... και Ο ΦΟΒΟΣ ……ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. - stilosorthodoxias.gr
Home » , » Κακές σκέψεις....... και Ο ΦΟΒΟΣ ……ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.

Κακές σκέψεις....... και Ο ΦΟΒΟΣ ……ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.

Written By news on Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 | 12:33 π.μ.

Όταν κάποιος λέγει συνέχεια μέσα στο μυαλό του, να μην πω την λέξη κίτρινο, να μην πω την λέξη κίτρινο, να μην πω την λέξη κίτρινο…. το ποιο πιθανό που θα συμβεί, όταν σταματήσει αυτή την επαναλαμβανόμενη  προτροπή προς τον εαυτό του, είναι να ακούσει μέσα στο μυαλό του μια φωνή να λέει, κίτρινο……….

Κάπως έτσι λειτουργεί και το σύστημα μας με τις άσχημες και βασανιστικές σκέψεις που ανεξέλεγκτα μας ταλαιπωρούν. Φοβόμαστε τόσο πολύ να μην εμφανιστούν στον λογισμό μας ,που στην πραγματικότητα προγραμματίζουμε το μυαλό μας να τις εμφανίζει πάντα.

Και όταν εμφανιστούν, νοιώθουμε τόσο δυστυχισμένοι, τόσο παγιδευμένοι από αυτήν την κατάσταση και υποφέρουμε πιστεύοντας ότι είμαστε αμαρτωλοί, ότι κάποιο κακό πνεύμα ορίζει τον λογισμό μας και τις σκέψεις μας, ή ότι γενικά είμαστε καταδικασμένοι.

Ενώ στην πραγματικότητα είναι μια κατάσταση του μυαλού που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει………. Από τον φόβο μήπως μας συμβεί.

Το μυαλό μας παίζει αθώα παιχνίδια μαζί μας.

Η αν θέλετε μας μαλώνει γιατί φοβόμαστε και δίνουμε μεγάλη αξία σε κάτι ευτελές.

Όλοι βασανιζόμαστε από άσχημες σκέψεις που χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να το ελέγχουμε εμφανίζονται από το πουθενά και μας χαλάνε ωραίες στιγμές.  Μας χαλάνε τον ψυχισμό μας και κατ επέκταση την ποιότητα της ζωής μας. Φτάνουμε και στο σημείο να μην πηγαίνουμε για εξομολόγηση ,γιατί  λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να πω στον παπά ,αυτά που λένε στο μυαλό μου, αυτές οι άσχημες σκέψεις.

Πρώτον. Από την στιγμή που δεν κάνουμε συνειδητά αυτές τις σκέψεις κατά την γνώμη μου δεν είναι αμαρτία. Είμαστε  το θύμα σε αυτήν την περίπτωση και όχι οι αμαρτωλοί.

Και δεύτερον . Αν το πούμε και το ομολογήσουμε ,παύει να έχει τόσο μεγάλη αξία. Γιατί λέγοντας το ,δείχνουμε ότι έχουμε διάθεση να το πολεμήσουμε. Άρα δεν είναι κάτι που το φοβόμαστε. Δεν έχουμε διάθεση να παραδοθούμε σε αυτό.  

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποια άσχημη σκέψη, εμφανιστεί από το πουθενά για να μας χαλάσει κάποια στιγμή, δεν πρέπει να δώσουμε σημασία στο γεγονός. Όσο τρομερά άσχημη και αν είναι αυτή η σκέψη να μην νοιώσουμε ενοχή επειδή μας παρουσιάστηκε. Ούτε πανικό ότι βρισκόμαστε κάτω από μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και είμαστε παγιδευμένοι.

Όταν μάθουμε να το ευτελίζουμε σαν γεγονός, θα πάψει να υπάρχει.

Ο φόβος … του φόβου είναι που μας το προκαλεί. Ο φόβος να μην μας συμβεί, είναι η τροφή που χρειάζονται οι κακές σκέψεις για να υπάρχουν στην ζωή μας.

Ας παρομοιάσουμε τον φόβο σαν ένα φυτό που έχουμε μέσα μας και οι κακές σκέψεις είναι το άνθος του. Όσο ποτίζουμε τον φόβο τόσο θα ανθίζει. Αν αφήσουμε τον φόβο να μαραθεί, θα απαλλαγούμε και από τους ανθούς του.!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πατήρ Ιωάννης


Πηγή : pater-ioannis
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας.


Δωρεά για βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

βοήθεια για τον covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Μένουμε Σπίτι για τον Κοροναϊό covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Ecclesia

Ακολουθήστε μας στο Google + ...

Comments

Recent Post

Ακολουθήστε μας στο Google + ...

Comments

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2021, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr