Home » , » Γιατί μερικές φορές αισθανόμαστε τόσο άδειοι και τόσο μοναξιά (video)

Γιατί μερικές φορές αισθανόμαστε τόσο άδειοι και τόσο μοναξιά (video)

Written By news on Τρίτη 29 Απριλίου 2014 | 12:36 μ.μ.

Γιατί μερικές φορές αισθανόμαστε τόσο άδειοι και τόσο μοναξιά ; Είναι ωραία απορία είναι μια ψυχολογική κατάσταση στην οποία ζει ο άνθρωπος αν θέλετε ώμος ειδικότερα ζει ένας έφηβος.

Πολλά τέτοια φαινόμενα έχει η εφηβική ηλικία που βέβαια μερικές φορές τα αίτια είναι ανεξερεύνητα δηλαδή δεν θα μπορούσε εύκολα κανείς να βρει την αιτία την οποία έτσι αισθάνεται εξού και η απορία.

Αλλά για να δούμε εδώ τι μπορούμε να πούμε καταρχάς πού οφείλετε αυτή η μοναξιά αυτό το άδειασμα της ψυχής μας οφείλετε στην απουσία του Αγίου Πνεύματος.

Όταν το Πνεύμα το Άγιον απουσιάζει ο άνθρωπος έτσι αισθάνεται. Ο σύγχρονος άνθρωπος βεβαίως είναι ο άνθρωπος που δεν έχει το Πνεύμα του Θεού. Γι αυτό και αισθάνεται άδειος. Αυτό το υπογραμμίζω και πρέπει να το καταλάβουμε γιατί εκείνο που έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος πάντοτε έχει ανάγκη, αλλά και στην εποχή μας έχει ανάγκη ο κόσμος πέρα και πάνω από όλα είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Αν θέλετε η ζωή η Χριστιανική πρέπει να μας φτάσει να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα.

Ο Χριστός γι αυτό ήλθε εις τον κόσμον , για να έλθει το Πνεύμα το Άγιον να γίνουμε  Πνευμονοφόροι , να μας πληρώσει  το πλη με η που σημαίνει γεμίζω , να μας γεμίσει με το Πνεύμα το Άγιον εμάς τους Χριστιανούς  να επαναλαμβάνετε  η Πεντηκοστή συνεχώς  , περιττό να σας πω βέβαια ότι αυτό σήμερα το αγνοούμε και αυτό είναι μια παρεκτροπή από τον τρόπο πνευματικής ζωής που ζούμε ύστερα όταν λέμε Πνευματική ζωή τι άλλο σημαίνει παρά την ζωή του Αγίου Πνεύματος  έτσι, όταν δεν ζω την ζωή του Αγίου Πνεύματος όταν απουσιάζει το Άγιον Πνεύμα είναι πολύ φυσικό να αισθάνομαι τον εαυτόν μου άδειον, και να αισθάνομαι μια μοναξιά.

Αλλά πότε το Πνεύμα του Θεού φεύγει γιατί μπορείτε να μου πείτε ότι όταν βαπτιστήκαμε πήραμε το Πνεύμα του Θεού, όταν χρισθήκαμε επήραμε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος , Ναι Ναι αληθή αλλά αυτά μένουν αδιενέργητα όταν ο άνθρωπος αμαρτάνει, δηλαδή δεν αξιοποιεί την παρουσία του Αγίου Πνεύματος , απομονώνει το Άγιον Πνεύμα και έτσι τελικά αισθάνετε έτσι όπως σας είπα.

Έτσι αισθανόμαστε άδειον τον εαυτόν μας όταν αμαρτάνομε , όταν κενοδοξούμε , δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άδειος αισθάνεται ο άνθρωπος όταν κενοδοξεί , αν θέλετε γίνετε εδώ ένας φαύλος κύκλος.

Να σας τον εξηγήσω που θα πρέπει να τον σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο , για να τελειώνει η ιστορία με εμάς , δηλαδή τι , τι θα πει κενοδοξώ ;  ζητώ μια δόξα κούφια , ζητώ μια ματαία δόξα όπως επί παραδείγματι να μου πουν ότι είμαι ωραίος , να μου πουν ότι είμαι μοντέρνος , να μου πουν ότι έχω κοσμήματα πανάκριβα , ότι φορώ ρούχα διαλεγμένα μετά πολύς προσοχής κ.λ.π. ότι έχω γνώσει ότι γυαλίζω αδελφέ επιτέλους.


Αυτά όλα είναι μια κενοδοξία μια δόξα κούφια , γιατί απλούστατα αυτά θα περάσουν και περνούν , μπορώ να τα χάσω από την μια στιγμή στην  άλλη , αν ποτέ έχετε δει άνθρωπο να έχει αρρωστήσει από κάποια αρρώστια τι να σας πω έχω δει , φεριπήν έναν νέο άνθρωπο ήταν κάπου 27 χρονών και παντρεμένος αυτός προ πολλών ετών είχε καρκίνο στο συκώτι του…..


Απόσπασμα από ομιλία  του π. Αθανασίου Μυτιληναίου

Πηγή βίντεο:  valantis ioannou

Δείτε το video : 



Πηγή : stilosorthodoxias.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr