Home » , » Κακές σκέψεις - μαύρες σκέψεις .ας ελευθερωθούμε από αυτές. ας μάθουμε την αλήθεια.

Κακές σκέψεις - μαύρες σκέψεις .ας ελευθερωθούμε από αυτές. ας μάθουμε την αλήθεια.

Written By news on Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 | 10:46 π.μ.

Πολλοί υποφέρουν από αυτό το σύμπτωμα.

 Άσχημες σκέψεις ,που εμφανίζονται ξαφνικά στο μυαλό μας, μας ταλαιπωρούν ψυχικά και μας στεναχωρούν αφάνταστα. Πάμε να φιλήσουμε μια εικόνα και ξεπετάγεται μια άσχημη σκέψη ξαφνικά την ώρα που σκύβουμε.

 Αισθανόμαστε ότι διαπράξαμε μέγα αμάρτημα και θέλουμε ,όλο ντροπή ,να το βάλουμε στα πόδια από την εκκλησία , να πάμε να κρυφτούμε κάπου να μην μας βλέπει άνθρωπος. Ή είμαστε μέσα στην εκκλησία και χωρίς να το έχουμε προκαλέσει εμείς, μας έρχονται πονηρές σκέψεις για άλλους εκκλησιαζόμενους.

 Ή ένα σωρό άλλες περιπτώσεις της ζωής μας ,μέσα ή έξω από την εκκλησία δεν έχει σημασία, που ξαφνικά από το πουθενά, μας έρχονται στο μυαλό τρομερά πράγματα, εικόνες, σκέψεις, λόγια και ένα σωρό άλλα πράγματα, που όμως δεν τα έχουμε προκαλέσει εμείς συνειδητά. Απλά μας πετάγονται και μας δηλητηριάζουν την καθημερινότητα μας.

Αρχίζουμε να φοβόμαστε ότι έχουμε τρελαθεί, ότι μπήκε κακό πνεύμα μέσα μας, νοιώθουμε αμαρτωλοί, ανάξιοι να είμαστε Χριστιανοί ή έστω άνθρωποι και κλεινόμαστε στον εαυτό μας, απομακρυνόμαστε από την εκκλησία,από ανθρώπους που μας ήρθαν άσχημες σκέψεις για αυτούς και γενικά χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και της ζωής μας.

Είμαστε από μπερδεμένοι έως καμένοι εντελώς. Υποφέρουμε και υποφέρουμε πραγματικά.

Άδικα όμως παιδιά μου.!!!!!!!!!!!

Κατ’ αρχάς, δεν είναι αμαρτία. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό από την αρχή, για να προχωρήσουμε παρακάτω. Και δεν είναι αμαρτία γιατί απλά, δεν είναι σκέψεις που κάναμε εμείς συνειδητά. Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο άνθρωπος αμαρτάνει και με την σκέψη. Ναι. Αμαρτάνει με την σκέψη, που ο ίδιος με πλήρη επίγνωση έκανε για κάποιο πράγμα. Ο ίδιος κατεύθυνε το μυαλό του και δημιούργησε αυτήν την σκέψη. Όχι για την σκέψη που του ξεπετάχτηκε ,χωρίς ο ίδιος να το περιμένει και χωρίς να το ελέγχει. Οπότε δεν έχει διαπράξει αμαρτία.

Αν το καταλάβουμε αυτό, το επόμενο βήμα που μας μένει να κάνουμε, είναι να το αποδυναμώσουμε, να το γελοιοποιήσουμε μέσα μας, να το απομυθοποιήσουμε, να σταματήσουμε να του δίνουμε την σημασία που του δίνουμε. Έτσι μόνο και θα το σκοτώσουμε σαν σύμπτωμα.

Ακόμα και αν μέσα στην εκκλησία μας έρθει μια άσχημη σκέψη χωρίς την θέληση μας, να μην ταραχθούμε. Αν μπορούμε ας γελάσουμε μέσα μας. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Όταν θα σταματήσουμε να του δίνουμε σημασία σαν σύμπτωμα, θα σταματήσει και αυτό να υπάρχει.

Ενώ όσο το αναγνωρίζουμε σαν κάτι κακό που έχουμε επάνω μας, του δίνουμε υπόσταση και το κάνουμε πραγματικό πρόβλημα της ζωής μας. Δίνουμε ζωή σε κάτι που δεν υπάρχει.

Είναι παιδιά μου παιχνίδια του μυαλού μας. Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας εαυτό. Που θέλει να μας πειράξει ή να μας τιμωρήσει αν θέλετε για τον τρόπο που του φερόμαστε.

Ο εσωτερικός εαυτός μας ,είναι το καθαρά πνευματικό παιδί του Θεού. Ο αγνός, ο αξιοπρεπής, ο δίκαιος, ο σοφός, ο σωστός και έχει όλα τα καλά στοιχεία της δημιουργίας μας από τον Θεό. Και απελπισμένα ,από την ημέρα που γεννηθήκαμε, προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί μας ,για να μας δώσει όλα αυτά τα χαρίσματα που έλαβε από τον Θεό. Προσπαθεί να πορευθεί μαζί μας στην ζωή αυτή και να δικαιώσει τον δημιουργό μας για αυτήν την αποστολή.

Και εμείς τι κάνουμε; Επιτρέπουμε στον κάθε ένα, να μας μειώνει, να μας προσβάλει, υποχωρούμε, χαρίζουμε χωρίς λόγο χώρο που έχουμε κατακτήσει με αγώνες και γενικά κάνουμε ένα σωρό πράγματα ψεύτικα ή αναξιοπρεπή που κάνουνε τον εσωτερικό μας εαυτό να ντρέπεται. Γιατί εμείς εντάξει, δεν έχουμε αντοχές, θάρρος ,τσαγανό ή αξιοπρέπεια και τα επιτρέπουμε όλα αυτά. Ο εσωτερικός μας εαυτός όμως δεν είναι έτσι φτιαγμένος. Αυτός κουβαλάει τις αξίες μας. Και δεν του είναι καθόλου ευχάριστο το χάλι που βλέπει. Δεν το επιτρέπει για αυτόν να είναι λάθος εξ ‘αιτίας μας.

Και τι κάνει; Μας τιμωρεί με τον τρόπο του ,για τον τρόπο που εμείς φερόμαστε σε αυτόν. Μας πετάει σκέψεις από το πουθενά. Την ώρα που σκύβουμε να φιλήσουμε την εικόνα, μας πετά μια σκέψη για να μας θυμίσει πως δεν του αρέσει η υποκρισία. Αυτός ξέρει ότι δεν σκύψαμε να φιλήσουμε την εικόνα από ευλάβεια, αλλά για να φανούμε ευλαβείς στους άλλους που μας βλέπουν.!!!!!!!!

Ξέρει ότι δεν βάλαμε το καλό ρούχο για να αισθανόμαστε όμορφα μέσα σε αυτό. Αλλά το βάλαμε για να κάνουμε επίδειξη στον γείτονα. Θα μας πετάξει λοιπόν μια άσχημη σκέψη όταν περνάμε έξω από το σπίτι του γείτονα.

Από όλους μας μπορούμε να κρυφτούμε, αλλά όχι από τον εαυτό μας. Ας λέμε στους άλλους τι καλοί άνθρωποι είμαστε, αρκεί να μην το πιστεύουμε κι ολας, γιατί ο εαυτός μας, ξέρει πολύ καλά ποιοι είμαστε και από ποια κίνητρα κινούμαστε, και αν δεν είμαστε αυτοί που λέμε ότι είμαστε……….. να ξαφνικά μια άσχημη σκέψη που θα μας πετάξει κάποια στιγμή για να μας τιμωρήσει.

Και εμείς μετά θα τρέχουμε για εξορκισμούς και λύσιμο μαγείας και διαβάσματα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Στον μόνο μέρος που δεν θα τρέξουμε είναι μέσα μας. Γιατί εκεί είναι οι απαντήσεις, εκεί μένει ο Θεός μας.

Οπότε. Το πρόβλημα δεν είναι οι ακούσιες άσχημες σκέψεις, σαν σκέψεις παιδιά μου. Δεν είναι αμαρτία. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό για να μην υποφέρετε. Δεν τις κάνατε συνειδητά, άρα απαλλάσσεστε.

Το πρόβλημα είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την αιτία που τις προκαλεί.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τις φράσεις, να γνωρίσω τον εαυτό μου, να ενωθώ με τον εαυτό μου, να μάθω ποιος είμαι κ.λ.π.

Φράσεις που τις λέμε συχνά, άλλα δεν έχουμε καταλάβει την πραγματική έννοια τους.

Ο εσωτερικός μας εαυτός είναι η αληθινή μας εικόνα. Το θαύμα του Θεού μέσα μας. Η φωνή του Θεού που μας μιλάει. Είμαστε εμείς όπως μας δημιούργησε. Και όχι αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε. Αυτό που δημιούργησαν οι άνθρωποι.

Την επόμενη φορά λοιπόν ,που μια άσχημη σκέψη θα μας έρθει στο μυαλό, να θυμηθούμε να ψάξουμε να βρούμε την αλήθεια της στιγμής. Και σίγουρα θα ανακαλύψουμε που έχουμε κάνει λάθος και μας μαλώνει ο εαυτός μας έτσι. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε το λάθος μας, σε εμάς.

Ας προσπαθήσουμε να ακούμε τον εσωτερικό μας εαυτό. Όταν καταφέρουμε να ακούσουμε έστω και μια λέξη από αυτά που μας λέει, τότε με μεγάλη χαρά θα μας πει και άλλες λέξεις, που αν ακούσουμε και αυτές, θα μας πει και άλλες και άλλες, μέχρι να μας αποκαλύψει όλο την αλήθεια του Θεού που κρύβουμε μέσα μας. Και φυσικά δεν θα ξανά έχουμε καμία μαύρη ή άσχημη σκέψη στο μυαλό μας. Δεν θα έχει κανέναν λόγο να μας τιμωρήσει πλέον ο εαυτός μας γιατί θα είναι υπερήφανος για εμάς .

Θα έχουμε βρει την αλήθεια μας, την αλήθεια του Θεού, τον Θεό τον ίδιο. Να είστε ευλογημένοι

Πατήρ Ιωάννης


Υ.Γ   Όπως πάντα σε όλα μου τα κείμενα, δεν εκφράζω τις επίσημες θέσεις της εκκλησίας του Χριστού μας. Δεν είναι Θεολογικά κείμενο. Είναι ένα συμβουλευτικό κείμενο ενός πατέρα προς τα παιδιά του. Να είστε ευλογημένοι και με την δύναμη και την φώτιση του Θεού ας βρούμε όλοι τον δρόμο μας.


Πηγή : pater-ioannis
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr