† ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ † Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, Σήμερα τιμοῦνται οἱ Ἅγιοι: 318 Πατέρες τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου , Ἀκυλίνα ἡ Μάρτυς , Φηλίκουλα ἡ Μάρτυς , Τριφύλλιος Ἐπίσκοπος Λήδρας , Ἀντίπατρος Ἐπίσκοπος Βόστρων , Ἰάκωβος ὁ ἐξ ἀπάτης τὸν ἀντίχριστον προσκυνήσας , Ἄννα καὶ ὁ υἱὸς αὐτῆς Ἰωάννης , Διόδωρος ὁ Μάρτυρας ὁ ἐξ Ἐμέσης , Μύριοι Μάρτυρες , Εὐλόγιος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλεξανδρείας , Ἀνδρόνικος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἀλέξανδρος ὁ ἐν Μόσχᾳ ἀσκήσας , Ἄνθιμος ὁ Ἰβηρίτης , Ἁγίου Νικολάου τοῦ Ἱερομάρτυρος ,Ταίς των Αγίων σου πρεσβείες, Χριστέ ο Θεός, Ελέησον και σώσων ημάς. Αμήν. Κήρυγμα Μητροπολίτη κορινθίων Κ.Κ. Διονυσίου (videos) - stilosorthodoxias.gr
Home » , , , » Κήρυγμα Μητροπολίτη κορινθίων Κ.Κ. Διονυσίου (videos)

Κήρυγμα Μητροπολίτη κορινθίων Κ.Κ. Διονυσίου (videos)

Written By news on Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 | 3:15 μ.μ.

Και φέτος στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορινθίων κκ Διονύσιος μίλησε για την ανάγκη να στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας αλλά και για το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ Κ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Για άλλη μια φορά Χριστιανοί μου τα μέλη της ορθόδοξης εκκλησίας Κορίνθου και της Αποστολικής αυτής Μητροπόλεως , γεμίσαμε στο όνομα του Ιησού Χριστού τα περιβολάκια της πόλις μας για να διατρανώσομε την πίστη μας προς τον εσταυρωμένο Κύριο μας , και προκαταβολικά ξεκαθαρίζω αυτό που συμβαίνει και συμβαίνει και σήμερα. Είναι κόντρα στην λογική , είναι κόντρα στην φύση  , είναι κόντρα στα αισθήματα , είναι κόντρα σε ότι είναι ανθρώπινο.

Γιατί η κόντρα του ανθρώπου με τον Θεό συνετέλεσε ώστε ο άνθρωπος να χωριστή από εκείνον , και να μην μπορεί να κατανοήσει τι είναι τι έχει  και τι του πρέπει. Η Παναγία μητέρα του Κυρίου μας  σε αυτήν την περίπτωση δίνει την απάντηση , πέρα και από την λογική από την φύση και από το συναίσθημα.

''Η και Σταυρόν υπομένεις συ υπάρχεις ο υιός και Θεός μου'' , έστω λοιπόν και αν Σταυρώθηκες δεν έπαψες να είσαι άνθρωπος αλλά και Θεός μας. Γι’ αυτό συγκεντρωθήκαμε εδώ απόψε ώστε αυτήν την αλήθεια όχι απλός να την διατυμπανίσομε σε κάποιους αλλόθρησκους , Αθέους η όπιους δίποτε άλλους.


Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί
Πηγή : stilosortodoxias.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας.


Δωρεά για βοήθεια εναντίων του Κοροναϊού COVID-19

βοήθεια για τον covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.

Μένουμε Σπίτι για τον Κοροναϊό covid 19, πατήστε την εικόνα για βοήθεια.
 

Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2021. stilosorthodoxias.gr
google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0