Home » , » ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.

ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.

Written By news on Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 | 7:50 μ.μ.

Το να είναι κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τον κάνει να αισθάνεται ανώτερος ,από άλλους ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες και πιστεύω.

Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, είναι εν δυνάμει ένας νέος Απόστολος του Χριστού.

Μέσα από τις δικές του πράξεις και τον τρόπο της ζωής του, πρέπει να δείξει στους άλλους τον πνευματικό πλούτο της θρησκείας μας. Και μέσα από τις δικές του ενέργειες ,να εμφυτεύει την αγάπη του Χριστού και σε άλλους ανθρώπους ,που δεν την γνωρίζουν.

Με το παράδειγμα του ,να κάνει και άλλους να θέλουν να γίνουν σαν και αυτόν.

Ο φανατισμός παιδιά μου δεν βοηθάει κανέναν. Οι χειρότεροι πολέμιοι της θρησκείας μας, είναι οι φανατικοί Χριστιανοί.

Αυτοί διώχνουν τον κόσμο μακριά από τις εκκλησίες και την νεολαία μας στα μπαράκια και στον Αθεϊσμό. Αυτοί που έχουν διαβάσει δεκάδες φορές την Αγία Γραφή ,αλλά δεν συνάντησαν πουθενά την λέξη ΑΓΑΠΗ.

Αυτοί που ορμάνε στα μικρόφωνα των δημοσιογράφων και φωνάζουν για τον 666 κάνοντας όλη την υφήλιο να γελάει με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Όλοι θα έχετε δει τέτοιους αρκετούς. Σταυρούς και μετάνοιες μέσα στην εκκλησία, αλλά θα κοιτάξουν να σου κλέψουν την σειρά στο λεωφορείο ή στην τράπεζα.

Προσευχές και ψαλμούς από το πρωί ως το βράδυ, και κατάρες στην γειτόνισσα ,γιατί ο σκύλος της γαυγίζει δυνατά.

Το καντήλι αναμμένο νυχθημερόν στο σπίτι, άλλα κάθε μέρα στην καφετζού και την χαρτορίχτρα.

Κοινωνούν κάθε Κυριακή, αλλά σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας ,κάνουν παρατηρήσεις και υποδείξεις στους υπόλοιπους, χαλώντας την ψυχική τους ηρεμία . Ενώ σχολιάζουν συνεχώς με την διπλανή τους , όλους τους υπόλοιπους στην εκκλησία.

Κάνουν νηστείες και νηστείες ,αλλά στο σπίτι τους τυραννούν την γυναίκα και τα παιδιά τους.

Αυτοί είναι οι φανατικοί Χριστιανοί. Οι εχθροί της εκκλησίας του Χριστού.!!!!!!!!!

Βαριά κουβέντα θα μου πείτε, ότι είπα. Και όμως όχι παιδιά μου. Γιατί όποιος βλέπει αυτούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητα τους , μόνο Χριστιανός δεν θα θέλει να γίνει. Πόσο εύκολα μιλάνε για τον Χριστό μας και τις διδασκαλίες του, αλλά και την ίδια στιγμή πόσο εύκολα κάνουν το κακό στον συνάνθρωπο τους.

Και βέβαια δεν θέλω να παραβλέψω το γεγονός ,ότι όντως υπάρχουν Χριστιανοί που με φανατισμό ζουν και συμπεριφέρονται ,με αγάπη Χριστού. Αυτοί είναι οι σημερινοί Άγιοι. !!!!!!!!!!!!

Δεν μιλάω για αυτούς. Για τους γραφικούς και ψεύτικους μιλάω ,που μόνο κακό κάνουν στον Χριστιανισμό ,αλλά και στην ψυχή τους την μπερδεμένη.

Για αυτό σας λέω ,ότι ο κάθε Χριστιανός είναι εν δυνάμει ένας Απόστολος του Χριστού μας. Ο καλύτερος δάσκαλος, είναι αυτός που μπορεί και διδάσκει με το παράδειγμα του.

Το να είναι κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός λοιπόν , δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τον κάνει να αισθάνεται ανώτερος ,από άλλους ανθρώπους,με διαφορετικές θρησκείες και πιστεύω. Είναι κάτι ,που θα πρέπει να τον κάνει να αισθάνεται ποιο υπεύθυνος. Γιατί είναι το ζωντανό παράδειγμα της θρησκείας μας.

Ίσως στεναχώρησα κάποιους. Δεν πειράζει. Με χαρά μου να τους στεναχωρήσω ξανά. Καλύτερα να τους στεναχωρώ εγώ εδώ, μήπως και ξυπνήσουν κάποια μυαλά και επανορθώσουν την στάση τους και σωθούν από την πλάνη και τον φανατισμό τους, παρά να πάρουν αιώνια στεναχώρια ,από τον ουρανό ,όταν πολύ αργά θα έχουν ανακαλύψει τα λάθη τους.

Εξάλλου αυτή είναι η αποστολή μου. Να ξυπνάω συνειδήσεις για να σωθούν. Είμαι βλέπεται και εγώ όπως και εσείς, ένας μικρός Απόστολος. Και αυτή είναι η αποστολή μου.

Να είστε ευλογημένοι και υγιείς.

Πατήρ Ιωάννης




Πηγή : stilosorthodoxias.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:



Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr