Home » , , , » Συνέντευξη Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου (βίντεο)

Συνέντευξη Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου (βίντεο)

Written By news on Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 | 2:16 μ.μ.

Την αποστολική Μητρόπολη της Κορίνθου, που έχει αναδείξει πάνω από 150 αγίους κι έχει διαδραματίσει εθνικό ρόλο για την Ελλάδα, ο Απόστολος Παύλος την σφράγισε με το έργο του, αφού όταν έφτασε εκεί βρήκε πολύ αμαρτία αλλά πρόσφορο έδαφος και αγάπησε πολύ τους Κορίνθιους.

Για τη Μητρόπολη και το έργο της, μας μίλησε ο 89ος Ποιμενάρχης της, Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικύωνος, Ζεμενού και Πολυφέγγους κ Διονύσιος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας και στο έργο του Απόστολου Παύλου .

Τόνισε ότι η εκκλησία αν και είναι η μητέρα του κράτους στοχοποιήθηκε , με την διάχυτη αντεκκλησιαστική προπαγάνδα που βιώνουμε την εποχή αυτή.

Στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στον άνθρωπο υβρίδιο που προσπαθούν να φτιάξουν τη σημερινή εποχή ενώ δήλωσε την ανησυχία του, για το ότι κάποιες δυνάμεις δεν θέλουν το Χριστό και τη χριστιανική εκκλησία να επιδράσει στους ανθρώπους κι έτσι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο νέα μηνύματα και νέους τύπους ανθρώπων. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί στρέφονται μόνο κατά της ορθόδοξης εκκλησίας και όχι κατά άλλων θρησκειών αναφερόμενος στον απολυταρχισμό που θεωρεί ότι βιώνουμε σήμερα.

Αναγνωρίζοντας μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος, τα χαρακτηριστικά μιας μελλοντικής κοινωνίας χωρίς προσωπικότητες ξεκαθαρίζει ότι “ όταν κάτι δεν έχει τη γνησιότητα και τη σφραγίδα του Θεού, τότε πέφτει”.

Για τα όσα βιώνουμε αυτή την εποχή ο Κορίνθιος Ποιμενάρχης είπε στη συνέντευξή του, ότι “η ανθρωπότητα έκανε μακροβούτι, πήγε βαθύτερα από άλλες φορές και τώρα δεν της μένει άλλο από το να ανέβει, διότι αν δεν ανέβει, τότε θα σκάσει.”

Αναφερόμενος όμως,  στα εθνικά θέματα ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η ιστορία διδάσκει ότι οι Έλληνες τα βάλαμε με περισσότερους ενώ ήμασταν λιγότεροι, ήμασταν άοπλοι και πολεμούσαμε, χαμένοι και κερδίζαμε γιατί πάντα μια δύναμη μας προστάτευε.

“Οι Έλληνες βάζαμε πάντα τον Θεό, την Πατρίδα και την Οικογένεια στην ίδια θέση”, είπε συγκινημένος, ενώ παρατήρησε μιλώντας για τα εθνικά θέματα ότι δυστυχώς οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί από την ιστορία και αναφέρθηκε με πικρία στην συνθήκη των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας το κράτος των Σκοπίων, “κράτος υβρίδιο”.

Σημείωσε επίσης ότι το επίπεδο της παιδείας έχει πέσει, κάτι που πληγώνει την εκπαίδευση,ότι εθνική συνείδηση δεν υπάρχει, στην κοινωνία επικρατεί σύγχυση, ότι το ουδετερόθρησκο είναι μεγάλος μπελάς για την κοινωνία εκράζοντας την ελπίδα ότι δε θα περάσει. Όσον αφορά μάλιστα το μισθολογικό του κλήρου εκδήλωσε την αντίθεσή του και το παράπονό του στην ανακοίνωση του υπουργού παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου, ότι μπορεί 4.000 κληρικοί να βρεθούν στον αέρα.

Ολοκληρώνοντας μάλιστα την συνέντευξή του, δήλωσε ότι τώρα το κράτος έχει να κάνει με μία συγκροτημένη Εκκλησία, η οποία εδώ και 200 χρόνια που υπάρχει κράτος δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι κράτος την αγαπά.

Την συνέντευξη παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Στην συνάντηση αυτή ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο η Κόρινθος θα υποδεχθεί την Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ενώ αναφέρθηκε και στην στήριξη της Ιεράς Μονής στο έργο της Μητρόπολης του κατά την διάρκεια της κρίσης.


Πηγή : orthodoxianewsagency.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr