Μεγάλη Τρίτη στην Ι.Μ. Κορίνθου.

Written By news on Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 | 1:20 μ.μ.

Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, 23 Απριλίου 2019 , προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβασμιώατος απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ι. Ακολουθία πιστούς, τόνισε ότι, η Εκκλησία μας προκειμένου να «κατανύξει» τις καρδιές μας χρησιμοποιεί την ποίηση και την μουσική, ώστε με αυτόν τον τρόπο να βιώσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας. 

Στην συνέχεια, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αναφέρθηκε στο περίφημο τροπάριο «της Κασσιανής», το ποίημα της ομώνυμης μοναχής, το οποίο ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τους ιεροψάλτες του Ι. Ναού κατά την διάρκεια της Ι Ακολουθίας, αναλύοντάς το ετυμολογικά και νοηματικά προκειμένου να καταστεί εύληπτο και κατανοητό από όλους τους πιστούς, ώστε εκτός των άλλων να αποτελέσει και βοήθεια στις προσευχές τους προς τον Κύριο. Κατέληξε δε την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχόμενος προς όλους και εφέτος να βιώσουν, μέσω της ειλικρινούς τους μετανοίας, τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας.


Στον Ι.Ν. Μεταμορφόσεως του Σωτήρος Κορίνθου ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε χθες Μ. Τρίτη,  στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κόρινθο. Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε καταλλήλως ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Προϊστάμενος του Ι. Ναού και αντιφωνών ευχαρίστησε ο άγιος Κεγχρεών ο οποίος και ομίλησε προς τους συμπροσευχομένους Πιστούς αναφερόμενος στις διαστρεβλώσεις των γεγονότων αυτής της ημέρας, οι οποίες προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις Άγιες Γραφές. Πρώτη διαστρέβλωση είναι η ταύτιση του προσώπου της αμαρτωλής γυναίκας, που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού, με αυτό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Δεύτερη διαστρέβλωση είναι αυτή που θέλει την Αγία Κασσιανή την υμνογράφο, που έχει συγγράψει αυτόν τον περίφημο ύμνο που ψάλετε την Μ. Τρίτη, ως την « εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή». Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι, το πραγματικό όνομα της πόρνης γυναικός δεν αναφέρετε στα Ι. Ευαγγελία γιατί ο Χριστός φροντίζει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και δεν επιθυμεί να την θίξει. Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις θερμές ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους Ιερείς και τους Πιστούς να έχουν ειλικρινή μετάνοια ώστε να φθάσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας!Πηγή : orthodoxianewsagency.gr
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

google_translate

Μνημόνευση ονομάτων

Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα.

Μνημόνευση ονομάτων

Η μνημόνευση των αγαπημένων μας προσώπων που βρίσκονται στη ζωή, αλλά και αυτών που έχουν εκδημήσει εις Κύριον αποτελεί χρέος αγάπης προς αυτούς. Μπορείτε να καταχωρήσετε την δωρεά σας.


Μέσω PayPal πατώντας το κουμπί Donate:

Στηρίξτε το έργο μας

Το site stilosorthodoxias.gr καλύπτει τα έξοδά του αποκλειστικά με δωρεές. Αν σας περισσεύει μία βοήθεια, μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Paypal:Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tο Αγιολόγιο της ημέρας

Comments

 

powered by Blogger
Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr
© 2014 - 2024, stilosorthodoxias.gr, All Rights Reserved
powered by Blogger Copyright © 2014 - 2024. stilosorthodoxias.gr